Stuur een bericht naar de toekomst!

14 dec
//
Stuur een bericht naar de toekomst!

Zaterdag 17 februari 2018 plaatsen we een tijdcapsule in de dijk!

Na drie jaar werkzaamheden is de Waddenzeedijk op Ameland weer veilig. Mede dankzij het geduld van de eilanders en de goede samenwerking met alle partijen, voldoet de dijk in 2018 weer aan de wettelijke veiligheidseisen. We nodigen alle eilanders uit voor een laatste bijdrage aan dit bijzondere project: een boodschap voor de toekomst!

Bedenk een unieke inzending voor de tijdcapsule die we gaan plaatsen in de duiker Skutehôn. Een boodschap voor de Amelanders van de volgende eeuw. Vertel de eilanders van de toekomst over het leven hier en nu of doe een toekomstvoorspelling. Met een tekening, een verhaal of een (klassen)foto, alles kan. Zo lang het maar past in een A4-envelop. Het mag niet vloeibaar, breekbaar of te zwaar zijn.

Inspiratie nodig?

We hebben verschillende bestanden die je kunt downloaden. Drie bestanden zijn kant-en-klaar en hoef je alleen zelf nog maar in te vullen. Of je bekijkt de inspiratielijst. Maar je eigen berichten zijn natuurlijk het leukst om in de tijdcapsule te stoppen.

Inleveren

Alle eilandbewoners kunnen tot 9 februari 2018 de berichten inleveren in de groene keet van combinatie Van den Herik-Jansma Drachten aan de veerweg in Nes. Of de ideeën achterlaten in de witte brievenbus naast de deur. Deze oproep wordt huis aan huis via een flyer bekend gemaakt.

Van harte welkom bij plaatsing tijdcapsule!

We heten alle eilanders van harte welkom op zaterdag 17 februari 2018 tussen 11.00 en 12.00 uur bij de plaatsing van de tijdcapsule! De boodschappen voor de toekomst worden in een speciale kist voor 100 jaar begraven bij duiker Skutehôn (tegenover Lange Sloot). Het definitieve programma volgt.

Waarom deze actie?

Ieder jaar organiseert de aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten gedurende de looptijd van het project een ludieke actie op Ameland. Zo willen wij iets terug doen voor de bewoners van Ameland. We hebben al verschillende acties gedaan. Zo deelde de combinatie op 1 januari 2016 broodjes uit bij de Nieuwjaarsduik, deelden we strandballen uit bij Battle of the Beach en organiseerden we voor de minder validen en ouderen van Ameland een tocht over de nieuwe dijk. In 2018 plaatsen we graag samen met de Amelanders een tijdcapsule in de dijk.

Zijn er vragen?

Bel of mail gerust met Franca Rijpma, Communicatieadviseur van de aannemerscombinatie Van den Herik-Jansma Drachten.
Tel: 06 – 538 995 08
Mail: f.rijpma@jansma.biz

Of houd Facebook en Twitter in de gaten van Kijk op de Dijk Ameland.

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief