Ruim 100 ouderen en minder validen nemen een kijkje bij de nieuwe dijk

7 sep
//
Ruim 100 ouderen en minder validen nemen een kijkje bij de nieuwe dijk

Op uitnodiging van de aannemerscombinatie Van de Herik – Jansma Drachten en in samenwerking met Stichting Zonnebloem konden woensdag 6 september ruim 100 ouderen en minder validen een kijkje nemen bij de nieuwe Waddenzeedijk op het eiland. Een groot gedeelte van de dijk is bijna klaar. Na een presentatie van opdrachtgever Wetterskip Fryslân en de aannemerscombinatie over het project in restaurant ‘De Piraat’ werden de deelnemers per bus over de dijk meegenomen.

Veel van de ouderen en minder validen zijn minder tot slecht mobiel en komen daardoor minder vaak de deur uit. “Wij vinden het belangrijk om ook deze groep bewoners bij de werkzaamheden te betrekken. Deze middag organiseren is het minste dat we kunnen doen”, aldus hoofduitvoerder Izaak Scherpenisse. De meeste oudere bewoners kennen de geschiedenis van Ameland en zijn erg geïnteresseerd in wat er gebeurd op het eiland. Zij waren dan ook nieuwsgierig naar hoe de dijk er nu uitziet, wat er allemaal is gedaan en waarom we dit op deze manier uitvoeren. Dat bleek ook wel uit de enorme opkomst.

De deelnemers reden na de presentaties onder begeleiding per bus over de westkant van de dijk. Dit gedeelte is grotendeels klaar. Tijdens de rit gaven diverse medewerkers van het project toelichting over het werk en het eindresultaat. Na terugkomst was er, onder het genot van een kopje koffie, gelegenheid tot het stellen van vragen en tijd om nog even na te praten.

De bezoekers waren na afloop zeer positief.  Kortom, een geslaagde middag!

 

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief