17 jul
//
Nieuwe hinderkaart van toepassing

De bypass bij duiker Ballumerbocht is inmiddels verwijderd en u kunt weer buitendijks fietsen en wandelen vanaf de veerdam tot het Tjettepad. We zijn nog wel bezig met het maken van de bypasses voor de duikers bij de Slenk en Skutehon. Het kan zijn dat u ongeveer twee weken binnen- of buitendijks wordt omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. Zodra de bypasses klaar zijn, kunt u zowel binnen- als buitendijks weer fietsen en wandelen.

Lees meer
30 mei
//
Fietstocht Staatsbosbeheer druk bezocht

Een drukte van belang bij onze stand tijdens de jaarlijkse fietstocht van Staatsbosbeheer op vrijdag 26 mei!

Lees meer
24 mei
//
Winnaar fotowedstrijd april

Yvonne Brouwer-Metz maakte de winnende foto van de maand april 2017!

Lees meer
22 mei
/Geen categorie/
Grondstoffen uit afvalwater toegepast als hulpstof in asfalt dijk Ameland

Wetterskip Fryslân kan uit afvalwater een nieuwe grondstof maken. Dat laat het Friese waterschap zien op de dijk van Ameland. Daar is maandag 22 mei een proefstrook asfalt gestort waarin cellulose, gewonnen uit wc-papier, is verwerkt. Het asfalt voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Lees meer
17 mei
//
Start werkzaamheden duiker Ballumerbocht

Het werk aan de duiker bij de Ballumerbocht wordt halverwege mei 2017 hervat.

Lees meer
5 mei
//
Videoverslag april: werken op het eiland

In totaal wordt er zo’n 800.000 ton steen, klei, zand en asfalt aangevoerd voor de dijkverbetering. Dit wordt met zo’n 15.000 vrachten naar de juiste plek op de dijk vervoerd en aangebracht. In dit videoverslag van april vertellen een kraanmachinist en een dumperchauffeur over hun werk op het eiland.

Lees meer
24 apr
//
De hekken één dag open voor publiek

Op zaterdag 20 mei 2017 kunnen geïnteresseerden weer een deelnemende bouwplaats bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Aannemerscombinatie Van den Herik - Jansma Drachten stelt tijdens deze dag van 10.00 tot 16.00 uur gedeeltes van het werkterrein open op de Waddenzeedijk van Ameland. Een uniek kijkje achter de hekken!

Lees meer
20 apr
//
Winnaar fotowedstrijd maart

De winnende foto van de maand maart 2017 is van Johan Bolijn. Hierop is te zien hoe de vele konijnen genieten van de nieuwe dijk.

Lees meer
31 mrt
//
Videoverslag maart: Uitdaging loslocatie Nes

Om de vrachtschepen bij de loslocatie 't Leije Gat in Nes te krijgen en daar iedere dag tonnen materiaal lossen, is een logistieke uitdaging.

Lees meer
26 mrt
//
Werkzaamheden Veerweg Ameland

Van 27 maart tot en met 7 april 2017 zijn er wegwerkzaamheden op de Veerweg. De rijbaan en het fietspad krijgen nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden is een aantal inspectiewegen afgesloten.

Lees meer
Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief