14 dec
//
Stuur een bericht naar de toekomst!

Zaterdag 17 februari 2018 plaatsen we een tijdcapsule in de dijk! Na drie jaar werkzaamheden is de Waddenzeedijk op Ameland weer veilig. Mede dankzij het geduld van de eilanders en de goede samenwerking met alle partijen, voldoet de dijk in 2018 weer aan de wettelijke veiligheidseisen. We nodigen alle eilanders uit voor een laatste bijdrage aan dit bijzondere project: een boodschap voor de toekomst!

Lees meer
24 okt
//
Asfalteringswerkzaamheden

De gehele buitendijkse weg van het Tjettepad, Hollum tot aan de Koaiplaats is geasfalteerd en is inmiddels opengesteld. Van 30 oktober tot uiterlijk 10 november wordt er binnendijks geasfalteerd op de oostkant. Binnendijks is het dan afgesloten vanaf de veerdam tot aan de Koaiplaats en daardoor niet beschikbaar voor fietsers en wandelaars.

Lees meer
12 okt
//
Excursies langs dijkverbetering Ameland

Bekijk de werkzaamheden aan de Waddenzeedijk, leer meer over de strijd tegen het water en ervaar de techniek van de dijkverbetering. Wetterskip Fryslân organiseert samen met de aannemer een excursie op de woensdagen 18 en 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

Lees meer
7 sep
//
Ruim 100 ouderen en minder validen nemen een kijkje bij de nieuwe dijk

Op uitnodiging van de aannemerscombinatie Van de Herik - Jansma Drachten en in samenwerking met Stichting Zonnebloem konden woensdag 6 september ruim 100 ouderen en minder validen een kijkje nemen bij de nieuwe Waddenzeedijk op het eiland. Een groot gedeelte van de dijk is bijna klaar. Na een presentatie van opdrachtgever Wetterskip Fryslân en de aannemerscombinatie over het project in restaurant 'De Piraat' werden de deelnemers per bus over de dijk meegenomen.

Lees meer
17 jul
//
Nieuwe hinderkaart van toepassing

De bypass bij duiker Ballumerbocht is inmiddels verwijderd en u kunt weer buitendijks fietsen en wandelen vanaf de veerdam tot het Tjettepad. We zijn nog wel bezig met het maken van de bypasses voor de duikers bij de Slenk en Skutehon. Het kan zijn dat u ongeveer twee weken binnen- of buitendijks wordt omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. Zodra de bypasses klaar zijn, kunt u zowel binnen- als buitendijks weer fietsen en wandelen.

Lees meer
30 mei
//
Fietstocht Staatsbosbeheer druk bezocht

Een drukte van belang bij onze stand tijdens de jaarlijkse fietstocht van Staatsbosbeheer op vrijdag 26 mei!

Lees meer
24 mei
//
Winnaar fotowedstrijd april

Yvonne Brouwer-Metz maakte de winnende foto van de maand april 2017!

Lees meer
22 mei
/Geen categorie/
Grondstoffen uit afvalwater toegepast als hulpstof in asfalt dijk Ameland

Wetterskip Fryslân kan uit afvalwater een nieuwe grondstof maken. Dat laat het Friese waterschap zien op de dijk van Ameland. Daar is maandag 22 mei een proefstrook asfalt gestort waarin cellulose, gewonnen uit wc-papier, is verwerkt. Het asfalt voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Lees meer
17 mei
//
Start werkzaamheden duiker Ballumerbocht

Het werk aan de duiker bij de Ballumerbocht wordt halverwege mei 2017 hervat.

Lees meer
5 mei
//
Videoverslag april: werken op het eiland

In totaal wordt er zo’n 800.000 ton steen, klei, zand en asfalt aangevoerd voor de dijkverbetering. Dit wordt met zo’n 15.000 vrachten naar de juiste plek op de dijk vervoerd en aangebracht. In dit videoverslag van april vertellen een kraanmachinist en een dumperchauffeur over hun werk op het eiland.

Lees meer
Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief