Natuurcentrum Ameland

In Natuurcentrum Ameland word je je bewust van het belang van de Waddenzeedijk en het werk van Wetterskip Fryslân.  De expositie Kijk op de Dijk vertelt over de verschillende functies van een dijk (bescherming tegen water, plek om te recreëren en vispassage) en er is uiteraard informatie over het dijkversterkingsproject op Ameland. Je komt alles te weten over de historie en rol van de dijk op het eiland. Ook staat hier een informatiezuil met daarin een gratis fietsroutekaart (deze zomer verkrijgbaar), een actuele hinderkaart van de aannemer, een flyer en een magazine over de dijkverbetering.

Met de nieuwe virtual reality experience ervaren bezoekers van Natuurcentrum Ameland het stijgende zeewater vanaf een dijk, een bijzondere dijkbeleving voor jong en oud. Het maakt onderdeel uit van de vernieuwde expositie Kijk op de dijk. Met eigentijdse toepassingen zien en ervaren bezoekers dat veilig wonen onder de zeespiegel niet vanzelfsprekend is en hoe belangrijk sterke dijken zijn. Zo klim je bij de virtual reality experience met een speciale bril op de dijk voor een echte dijkbelevenis. Of je bouwt zelf een dijk met de Kinect game; een spel dat reageert op bewegingen.

79b44aac-7cf3-4d9b-98ee-b6f1d1d82907

En als je de Natuurcentrum app download, komen verschillende onderdelen in de expositie tot leven. Verder is er interessante informatie te vinden over de historie van de Waddenzeedijk en de dijkverbetering op Ameland.

www.amelandermusea.eu Natuurcentrum Ameland, Strandweg 38 Nes. www.natuurcentrumameland.nl.

 

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief