Informatiepunt Kijk op de dijk Ameland geopend

4 aug
//
Informatiepunt Kijk op de dijk Ameland geopend

Ben je nieuwsgierig naar de dijkverbetering die de aannemerscombinatie Van den Herik-Jansma in opdracht van het Wetterskip Fryslân uitvoert? Bezoek dan het informatiepunt Kijk op de dijk Ameland! Het informatiepunt staat aan de Veerweg, bij de werkkeet en het bouwbord; niet te missen dus.

Naast foto’s en informatie over de geschiedenis van Ameland en het ontstaan van de dijken, kom je ook te weten waarom en hoe de dijk op dit moment verbeterd wordt. In het informatiepunt staat een grote maquette. Zo kun je zien dat de dijk met verschillende materialen wordt opgebouwd. Zo wordt er veel klei en zand gebruikt en brengt de aannemer stortsteen aan op de dijk. Dit zijn grote stenen die ervoor zorgen dat de golven voor de dijk breken.

In het informatiepunt staat een informatiezuil met hierin een magazine van het Wetterksip Fryslân, speciaal gemaakt voor de dijkverbetering. Ook is er een fietsroutekaart beschikbaar, met als thema ‘droge voeten’. Deze mag je samen met de overige folders gratis meenemen.

De openingstijden van het informatiepunt zijn:
Maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Vrijdag van 08.30 tot 14.30 uur.
In het weekend is het informatiepunt gesloten.

infopunt web2  infopunt web3

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief