Dijkexcursie op 15 oktober tijdens week van ons water

12 okt
//
Dijkexcursie op 15 oktober tijdens week van ons water

Van 11 tot en met 18 oktober is de eerste nationale week van ons water. Op diverse plaatsen in Nederland kan het publiek meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in ons land. Wetterskip Fryslân organiseert op 15 oktober een fietsexcursie langs de dijkwerkzaamheden op Ameland. Deelname is gratis, maar opgave is noodzakelijk. Aanmelden kan via www.weekvanonswater.nl.

Fietsexcursie
Wetterskip Fryslân verbetert 16,5 kilometer van de Waddenzeedijk op Ameland. Om het werk te laten zien organiseert het waterschap op donderdag 15 oktober om 11.00 uur de fietsexcursie ‘Kijk op de dijk’. De excursie start in het informatiepunt bij de bouwkeet nabij de Veerdam, met informatie over de dijkverbetering en de geschiedenis van de Waddenzeedijk op Ameland. Vervolgens gaat iedereen onder leiding van een gids op de fiets langs de dijk naar de Spieringsloot om de werkzaamheden te bezichtigen. Dit is een tocht van ongeveer 2 kilometer. Deelnemers kunnen de eigen fiets meenemen of terecht bij de nabijgelegen fietsverhuurder.

Werken aan veiligheid
We krijgen in Nederland vaker te maken met extreme neerslag. Buien waarbij in één keer net zoveel regen valt als normaal in een hele maand. We danken onze welvaart aan de ligging in de delta van de grote rivieren. Maar die ligging maakt ons ook kwetsbaar, nu het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Langs de rivieren, de kust en in de stad werken we daarom voortdurend aan de veiligheid van ons water.

Week van ons water
De week van ons water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om 2 met een gezamenlijk programma van publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van waterbeheer in Nederland. Het thema van de eerste week van ons water is ‘waterveiligheid’. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken? En hoe houden we droge voeten als we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer gaan merken? Weinig mensen weten wat er dagelijks aan werk verzet wordt om ons land droog en bewoonbaar te houden, wat er nodig is om het water op peil te houden, ons afvalwater te verwerken en wat de overstromingsrisico’s zijn. Op www.onswater.nl kan iedereen per postcode relevante informatie vinden. Er staat ook wat men zelf kan doen in het geval van overstroming, door middel van de app ‘Overstroom ik?’.

weekVanOnsWater_310x180_04.fw

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief