De hekken één dag open voor publiek

24 apr
//
De hekken één dag open voor publiek

logoOp zaterdag 20 mei 2017 kunnen geïnteresseerden weer een deelnemende bouwplaats bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten stelt tijdens deze dag van 10.00 tot 16.00 uur gedeeltes van het werkterrein open op de Waddenzeedijk van Ameland. Een uniek kijkje achter de hekken! 

Programma Dag van de Bouw   

Keet aan de Veerweg
Bezoekers kunnen op drie locaties terecht tijdens de Dag van de Bouw. De keet van de aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten aan de Veerweg, te Nes is toegankelijk. Er worden video’s getoond van de werkzaamheden tot nu toe. Op het parkeerterrein bij de keet is er van alles te beleven voor kinderen; Zo is er een springkussen, kunnen ze vlaggetjes kleuren en mega bellen blazen. Dat maakt een bezoek aan de bouwplaats ook voor de allerkleinsten leuk!

Oude Steiger
Op de Oude Steiger bij Nes is de loslocatie van dichtbij te bewonderen. Daar worden enorme zeevaartschepen gelost met klei, menggranulaat en asfalt. Dumpertrucks rijden af en aan om het materiaal op de juiste plaats langs de dijk te brengen. Medewerkers van de aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten vertellen alles over het reilen en zeilen van deze loslocatie.

Burensteiger
Bij de Burensteiger is een Waddenbalkon geplaatst waar het werk aan de dijk goed zichtbaar is. Er is een gedeelte op de dijk afgezet waar bezoekers even kunnen zitten en een ijsje kunnen eten. Vanaf dit punt worden dijkexcursies gegeven, verzorgd door het Natuurcentrum Ameland. Deze starten om 10.00 en 13.30 uur. Ook de kinderen kunnen zich hier weer vermaken; er staat een grote dumpertruck waarop ze mogen zitten en ze kunnen hier schatgraven. Er zijn medewerkers aanwezig om uit te leggen hoe de dijk wordt versterkt en verbeterd.

Beeldmerk Dag van de Bouw

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief