DAG VAN DE BOUW

2 jun
//
DAG VAN DE BOUW

Op zaterdag 4 juni openen aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten en Wetterskip Fryslân de deuren voor een speciaal kijkje achter de bouwhekken van de dijkverbetering op Ameland. Ook de werkzaamheden bij de veerdam en de jachthaven zijn deze dag te bezoeken. Van 10.00 tot 16.00 uur gaan de bouwhekken open.

Programma

Het startpunt voor de projecten is de keet van de aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten aan de Veerweg tegenover Restaurant De Piraat. Hier is een springkussen voor de kinderen en ook is er een schminkster aanwezig. Vanaf dit punt start de tour langs een deel van de 16 kilometer lange bouwlocatie in de strandexpress.

Bij de Ballumerbocht zijn rondleidingen in de bouwkuip van de duiker. Kinderen kunnen hier schatgraven met een eigen graafmachine en een kijkje nemen in een echte kraan. Een ecoloog vertelt over het gebied ‘de Feugelpôlle’. Boven op de dijk staan verrekijkers waarmee bezoekers het project en de omgeving kan bekijken.

Ook de veerdam en jachthaven zijn te bezoeken. Hier worden de kadeconstructie en de aanlegplaats van de veerboot vernieuwd. Dit project van Rijkwaterstaat neemt ook deel aan de Dag van de Bouw. Hier kunnen bezoekers op inschrijving een rondleiding krijgen. Voor beide projecten adviseren wij om op de fiets te komen.

Kom je ook?

Dag van de Bouw logo

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief