Binnendijkse inspectieweg tijdelijk open van Veerdam tot Ballumerbocht

7 mrt
//
Binnendijkse inspectieweg tijdelijk open van Veerdam tot Ballumerbocht

De gemeente Ameland start binnenkort met de reconstructie van de Verbindingsweg tussen Nes en Ballum. In verband met deze werkzaamheden stremt de gemeente het naastgelegen fietspad langs het gehele traject. Om de fietsers een alternatieve route te bieden, gaat de binnendijkse weg tussen de Veerdam en de Ballumerbocht tijdelijk open van maandag 14 maart 7.00 uur tot en met maandag 28 maart (2e Paasdag).

Slechts gedeelte binnendijkse weg open
Het openstellen van dit gedeelte van de weg is tijdelijk mogelijk omdat er in deze fase hier niet wordt gewerkt. Vanaf de Ballumerbocht tot aan Borndiep blijft de binnendijkse weg wel afgesloten voor (fiets)verkeer. Hier wordt in deze periode namelijk nog wel volop aan de onderkant van de dijk gewerkt en rijdt er vrachtverkeer over de binnendijkse weg.

Tijdelijke maatregel
Met ingang van vrijdag 25 maart 16.00 uur is de gehele binnendijkse weg (net als de buitendijkse weg) weer afgesloten voor alle verkeer. Er worden dan voorbereidingen getroffen voor het werk aan de bovenkant van de dijk tussen de Veerdam en de Ballumerbocht. Buitendijks wordt het materiaal aangevoerd en binnendijks rijden de lege vrachtwagens/dumpers terug.

Neem voor meer informatie over het afsluiten van het fietspad langs de Verbindingsweg contact op met de gemeente Ameland: www.ameland.nl.

Openstelling fietspad hinderkaart

Opdrachtgever
Financiering
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemers
Logo Van den Herik Sliedrecht
Logo Jansma Drachten
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief